Kako zaštiti stvari za selidbu

Kada se organzujete za selidbe, bitno je obratiti paznju na mnogo faktora, kako finansijskih, tako i logističkih. Selidba u Beogradu je kompleksan posao čak i za agenciju koja se profesionalno bavi selidbama, pakovanje stvari, zaštitom nameštaja i drugom problematikom vezanom za selidbe i prenos nameštaja i drugog pokućinstva sa jedne lokacije na drugu, a da ne pominjemo koliko je tek stresan i komplikovan posao za porodičnog čoveka koji je već zatrpan svakodnevnim obavezama i poslovima.

Selidba u Beogradu moze postati prava noćna mora ukoliko se ne obrati pažnja na detalje i ukoliko se ne isplanira na pravi način.

Zato je najbolje i najjeftinij angažovati profesionalce u svom poslu odnosno agenciju za selidbe i pakovanje stvari i zašitu namestaja. Sama zaštita nameštaja u selidbi zahteva poznavanje zaštitnog materijala koji se koristi i njegove mogućnosti. Da bi smo zaštitili nameštaj prilikom selidbe u Beogradu, potrebno je prvo ustanoviti o kakvoj vrsti nameštaja se radi, tačnije da li zahteva površnu zaštitu streč folijom ili detaljniju zaštitu puc folijom, kartonom i sundjerastom folijim.

Prilikom selidbe u Beogradu nekada treba demontirati odredjenj kabasti namaštaj kako bi se isti mogao adekvatno zaštiti. Većina kabastog nameštaja se u praksi zaštićuje samo sa strec folijom koja prilikom transport namestaja štiti nameštaj u toku selidbe u Beogradu od grebanja i sitnih oštećenja. Dok je lomljiv nameštaj, kada se seli i transportuje potrebno zaštiti ili dodatnom puc folijom, kartonom ili sundjerastom folijom kako se ne bi oštetio ili slomio prilikom selidbe u Beogradu.

Prilikom selidbe, pakovanja i zaštite nameštaja , steč folija daje prostor za rad u mnogo aspekata selidbe. Sama debljina i elistačnost streč folije za selidbe omogućava solidnu zaštitu nameštaja i predmeta selidbe, dok sa druge strane, njena prijanjajuća sposobnost sprečava klizanje i lupanje stvari za selidbe koje se trensportuju kombijem ili kamionom za selidbe.

Kada se vrši selidba celog pokućinstva, treba lepo zaštiti i escajg i tanjire i čaše. Tako osetljive i lomljive stvari, kada se vrši selidba kombijem ili kamionom, često mogu nastradati kao posledica truckanja vozila ili pada, i zato je najbolje takvo pokućinstvo seliti odvojeno od ostalih kabastih stvari, i adekvatno izvršiti zaštita i pakovanje stvari. Tako lomljive stvati, kada se vrši selidba u Beogradu, potrebno je zaštiti prvo papirom za pakivanje i selidbe, zatim isti papir treba zgužvati i staviti tako da napravi barijeru izmedju lomljivih komada, da se ne bi slomilo prilikom selidbe u Beogradu.

Za selidbe i pakovanje stvari kao što su dečije igračke i knjige mogu se koristiti kutije za pakovanje svari za selidbe, koje su petoslojne i dovljno cvrste da zaštite predmete od udaraca u transportu prilikom selidbe, kao i do vremenskih uslova prilikom utovara stvari za selidbe.

Prilikom pakovanja stvari za selidbu u petoslojne kutije treba obratiti paznju na tezinu samih kutija koje se pakuju za selidbu, jer one same po sebi mogu primiti popriličnu količinu knjiga i drugih teških predmeta za selidbu, a s obzirom da se većina tih kutija nosi ručno od strane naših radnici za selidbe, kutije za selidbe treba pakovati tako da tezina samih kutija za selidbu ne prelazi težinu od 30 kilograma po kutiji. Zato je najbolje da naši radnici odrade pakovanje svtari za selidbu u kartonske kutije kako bi sve bilo uredno spakovano i podnošljivo za nošenje, utovar i istovar stvari i kutija za selidbe.

Najjeftinija opcija pakovanja stvari za seludbe jesu plastične kese kapaciteta od 30 do 50 litara koje mozete i sami kupiti u obližnjem marketu. U te kese sa lakoćom možete pakovati vaše lične stvari, odeću, poseljine, čaršave i druge stvari za selidbe koje se ne mogu lako oštetiti prilikom realizacije selidbe, utovara stvari za selidbe i istovara stvari za selidbe. Mana tih kesa je u tome što ako imate mnogo stvari koje treba da pakujete za selidbe, u njih ne bi smeli stavljati oštre predmete i lomljive stvari zajedno sa odećom jer mogu probušiti kese za selidbe i tako moze doći do oštećenja stvari za selidbe.

Iz datog teksta, laik bi zaključio da pakovanje stvari za selidbe  moze obaviti svako, ali nije sve tako jednistavno. Kada uzmete u obzir vreme provedeno u pakovanju selidbe, zaštite nameštaja i pokućinstva, jeftinije je angažovati radnici za selidbe da vam odrade taj deo posla i rešite sebe i svoje ukućne nepotrebnog stresa.

Naša agencija za selidbe vam stoji na raspolaganju u pogledu nabavke kutije za selidbe, kutije za pakovanje stvari za selidbe, zaštitne steč folije za zaštitu nameštaja za selidbe, pakovanje i zaštite pokućinstva, garderobe, escajga i drugog osetljivog pokućinstva koje je predmet selidbe, i to će uraditi sa profesionalizmom i pažnjom kako se ništa ne bi slomilo ili oštetilo prilikom selibe u Beogradu.